Hoe kies ik het juiste speeltje voor mijn dier?

 Je huisdieren, je ziet ze elke dag bezig, ze zijn grappig, lief, soms ondeugend en je kent hen door en door. Je wil het beste voor je favoriete viervoeters en durft hen al eens te verwennen met lekkers en leuks. Maar dan komt de grote vraag… zal het nieuwe speeltje of de nieuwe snack een succes zijn of verloren geld? In deze blog krijg je vijf handige tips om te ontdekken wat jouw dier gelukkig maakt.

 1. Begin bij het begin

  Je dier heeft al een serieuze weg afgelegd in de evolutie. Die kleine Simba ging vroeger op jacht in het holst van de nacht, logisch dus dat je kat die diepgewortelde instincten nog steeds ergens in zich heeft. Fijn voor ons dat dat zich uit in een occasionele poot in je gezicht om 3u ‘s nachts. Ook voor je hond geldt deze wijsheid, wat is zijn of haar geschiedenis? Ligt die bijvoorbeeld bij de jachtsport, dan is de kans groot dat snuffelen de favoriete hobby is van jouw kleine Sherlock. Terwijl een herdershond weer dolgelukkig wordt van een stevig stukje rennen. Vind je die ‘oerelementen’ terug in een speeltje, dan is de kans groot dat jouw schatje direct verkocht is. 

 2. Size does matter

  Als je een grote kat of hond hebt, is het niet zo praktisch wanneer je die kleine speeltjes geeft. De motoriek van je dier is daar niet op voorzien en als ze het speeltje niet kunnen gebruiken zoals het hoort dan zal frustratie toeslaan. Bovendien kan een te klein of te groot speeltje ook gevaarlijk zijn. Zo check je altijd best of het product niet kan ingeslikt worden, dit kan je makkelijk doen door na te kijken of het verder geraakt dan de achterste tanden. 

 3. Belonen werkt

  Pootjes in de lucht als je dier houdt van beloningssnacks? Juist ja, de meeste diertjes zijn wel te vinden voor een lekkere snack en daar doen ze met plezier wat moeite voor. Een speeltje waarin snacks verborgen zitten, is dus vermoedelijk een winner. Om te vermijden dat je dier iéts te veel goodies naar binnen speelt (a lifetime on the hips en al…) is het een goed idee om een deel van de reguliere voeding te gebruiken en geen snoepjes. 

 4. A little party never killed nobody 

  Wees zelf ook enthousiast. Als jij het speeltje gewoon op de grond gooit en niet toont hoe leuk het wel kan zijn dan is de kans groot dat je dier ook maar weinig interesse zal vertonen. Speel dus eerst eens samen en eventueel kan je nadien je hond of kat het speeltje nog op zijn of haar eigen tempo leren kennen.

 5. Geduld is een schone deugd

  De kans bestaat dat je dier niet onmiddellijk weet wat de bedoeling van een bepaald speelgoedje is, zeker bij puzzels of denkwerk kan dat makkelijk voorvallen. Wees geduldig, toon je dier hoe het moet en ga stap voor stap zodat er geen frustratie ontstaat en je dier het altijd leuk blijft vinden.

  Een extra tip: geen enkel speeltje is onverwoestbaar, laat je dier dus nooit alleen met een speeltje. Er zijn producten die minder gevaarlijk zijn, zoals bijvoorbeeld een trappelkussen met kattenkruid voor je kat of een hennep-touw voor je hond, maar wees toch echt voorzichtig en laat je dier de eerste keer maar kort met het product alleen zodat je kan checken hoe hij of zij er mee omgaat.

  Tot slot wens ik jou en je dier(en) gewoon enorm veel plezier en hoop ik dat je door het juiste speelgoed te kiezen nog uren pret samen mag beleven. 

Wil je meer weten of heb je een vraag voor mij? Bel me, schrijf me, laat me toch iets weten. Ik ben zo benieuwd naar jouw ervaringen en verhalen! 

 

Kan je niet wachten om deze tips om te zetten in praktijk? Hieronder krijg je alvast een overzichtje van onze populairste producten.