Zelf hondenkoekjes maken? Piece of cake!

Wat is er leuker dan op een gezellige verlofdag of in het weekend de geur van heerlijke koekjes in huis te hebben? Persoonlijk ben ik absoluut geen bakker, maar voor de dieren snacks maken doe ik wel heel graag. Als ze daarna smikkelen en smakkelen van die snacks (én ik heb er amper kosten aan gehad ;)) geeft dat toch een zekere voldoening. Bovendien zit er vaak brol (om het zo lelijk te zeggen) in snacks uit de winkel en in je eigen koekjes weet je perfect wat er in zit.

Mijn favoriet recept heeft een minimum aantal ingrediënten is supersimpel en super smakelijk!

Zoals je kan zien, raad ik aan om de koekjes te maken met het favoriete ingrediënt van je hond. Rico, mijn eigen zotte woef, is zot van appel en dan doe ik er ook een snuifje kaneel bij, want dat is zeker niet slecht. Je kan eigenlijk zelfs vaak gebruik maken van smaakmakende kruiding, met mate weliswaar, en vermijd te veel zout want dat is echt niet goed. Wat bijvoorbeeld wél kan is peterselie, basilicum, kurkuma en rozemarijn, maar zoals gezegd moet je wel wat opletten met de hoeveelheden. Wat echt niet goed is voor honden zijn onder andere ui, prei, rozijnen, druiven en, zoals gezegd, te veel zout.

Wat kan er dan nog allemaal in de koekjes? Ik gebruik bijvoorbeeld soms sardientjes of makreel uit blik. Je laat het goed uitlekken en dept het wat droog en dan kan dat perfect in de koekjesdeeg. Maar ook courgette of zoete aardappel zijn al in mijn beslag beland. The sky is the limit haha.
Eén ding is zeker, het is simpel, het is lekker (ja, ik heb zelf al geproefd) én het zorgt voor een zalige geur in je huis. Gewoon proberen dus!

Gebruik je zelfgemaakte snacks ook om te spelen.

Ik verstop ze doorheen het huis of in een doos gevuld met wc rolletjes (en nu in de herfst met blaadjes), maar het kan bijvoorbeeld ook in hersenwerk gebruikt worden (zoals de snuffelbal of snuffelpizza), bij het aanleren van commando’s of simpelweg om te belonen. Geniet er samen van en laat je kleine schat ook eens proeven als je er aan bezig bent ;).

Groetjes,
De Funimals

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *